Technieken Medisch Pedicure Marianne Berkhout


Orthesiologie


orthese

Is een techniek die dient voor het ontlasten van diverse drukpunten, met name aan en tussen de tenen en het behandelen van de teenstands-afwijking die voor complicaties zorgen. Per situatie wordt bekeken welke therapie er toegepast kan worden. De behandeling is gericht op het behouden of verbeteren van de beweegelijkheid van de tenen en het tot stilstand brengen van het vergroeien van een teenstand. Soms moet er doorverwezen worden naar een podotherapeut omdat er aan de stand van de voet gewerkt moet worden door een ondersteunende of corrigerende zool.

Orthese techniek helpt bij:


Nagelregulatietechieken


nagelbeugel

De methodes:

Welke nagels in aanmerking komen voor nagelregulatie:

Voorbeelden die in aanmerking komen:


Nagelreparatie


nagelreparatie voor en na

Nagelreparatie is een techniek waarbij de natuurlijke nagel door middel van gel of acryl herstelt kan worden. De kunstnagel zorgt ervoor dat de oorspronkelijk gevormde nagelwallen behouden blijven en voorkomt dat het nagelbed onjuist gaat opgroeien en blijvende nagelmisvorming of ingroeiing veroorzaakt.


Antidruk-techniek


vilt

Antidruk-techniek is een techniek die wordt toegepast als een tijdelijke therapie. Doormiddel van vilt en ander materiaal kan een pijnlijke plek tijdelijk ontlast worden. Het kan toegepast worden om direct de pijn te verminderen, of om een wond, kloof of likdoorn drukvrij te leggen.

Voetreflexzone massage


voetreflex

De verschillende organen, zenuwen en klieren in het menselijk lichaam zijn verbonden met bepaalde reflex gebieden aan de voeten, zoals voetzolen, tenen en enkels. Door de reflexgebieden op een bepaalde manier te masseren kan het lichaam wordt aangezet om op een natuurlijke manier de afvalstoffen te verbranden door meer te plassen, transpiratie, of een korte koortsvlaag. Informeer altijd uw huisarts of behandelend arts of u een voetreflexzone massage mag ondergaan in verband met contra-indicaties. Ervaar deze massage als een ontspanning op het gehele lichaam.


Harsen


benen harsen

Harsen is het verwijderen van ongewenste haargroei. De vloeibare hars stolt direct tijdens het aanbrengen op de huid, nu zitten de haren vast en worden tegen de haargroei richting van de huid verwijderd met een strip. Na het verwijderen van de haartjes, blijven de haren tussen de 3 á 6 weken weg (dat verschilt per persoon). Ook kan door het harsen de haarzakjes waar de haar ingroeit beschadigen, hierdoor komt het haar minder sterk of helemaal niet meer terug. Dit is één van de voordelen van regelmatig harsen.